Bozhüyük Ortaokulu

Belgegeçer : 0
WEB http://bozhyk.meb.k12.tr
Adres : Bozhüyük Kasabası Göksun Kahramanmaraş
VİZYON : Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek erdemli insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır. Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda, milli ve manevi hislere sahip, doğru, dürüst, çağdaş, araştırmacı, özgüvenini kazanmış, güzel ülkemizi hak ettiği yere getirmek için sürekli çalışan bireyler yetiştirmektir. İlkokul ve ortaokul alanında yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin el birliği ile çevrede, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde örnek ‘ model okullardan’ olmak kurumumuzun vizyonudur.
MİSYON : Bozhüyük İlkokulu ve Ortaokulu olarak misyonumuz, İlçemizde eğitim ve öğretim hizmetlerinde çağımızın gelişen teknolojisini kullanarak, Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkelerine bağlılıkla, temel yasalara ve mevzuata uygun olarak, Atatürk İlke ve inkılâplarına bağlı, vatanını, milletini seven, ahlaki değerlerine bağlı, ülkesini bilimin ışığında, çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmayı amaç edinen bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :
Rehber Öğretmen :
Resim Sınıfı :
Müzik Sınıfı :
Misafirhane : 0
Kütüphane : 1
Hazırlık Sınıfı : 0
Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0
Öğretim Şekli : Normal Öğretim
Kantin: 0
Yemekhane : 1
Revir : 0
Saatler : 08.30-15.10
Bağlantı : ADSL (1 Mbit)
Yabancı Dil :
Isınma : KALORİFER
Pansiyon :
Lojman : Sayısı:0
Servis :
Ulaşım : Öğretmen servisi vardır. İlçeye gel-git yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri : Bozhüyük, Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir beldedir. Türkmen boyuna mensuptur.Oğuzların 24 boyundan olan Tatar ve Avşar Türklerindendir.1994 Yılında Köy Muhtarı Süleyman KARSLIOĞLU`nun gayretleriyle köy statüsünden kasaba seviyesine yükselmiştir.Kasabada Prof.Dr.Mehmet SAĞLAM`ın katkısıyla yapılmış 12 derslikli bir İ.Ö.Okulu ve Lise bulunmaktadır.Kasabanın tarım için sulama suyu problemi olduğundan geçim kaynakları sınırlıdır..
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe Merkezine 18. Km İl Merkezine 100 Km
Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :
Diğer Hususlar :